Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 23. juni 2009

Barometeret siger smukt - og det er lige hvad her er

I går eftermiddags sejlede vi fra Lennartsfors nordpå i søen Foxen til Töcksfors. Det nordligste vi kan komme. Der er 2 sluser i Töcksfors som leder videre til endnu en kanal, men der er kun en frihøjde på 3,6 meter, så det ville kræve, at vi tog masten af.
Turen herop foregik i smukt solskinsvejr med over 25 grader i cockpittet. Så nu er det sommer.
De sidste par sømil af turen var nok de smukkeste sø-sømil, vi endnu har haft - smalt med masser af øer.
Vi var - endnu en gang - eneste båd ved gæstebroen. Men her er pænt livligt i havnen alligevel, da der ligger en stor campingplads + mange kommer og sætter deres motorbåde i vandet fra trailer. Nu hvor det gode vejr er kommet, lokker det forhåbentlig flere sejlere på vandet.
Vi er kommet langt mod nord.
Og det ses ikke kun på vejskiltene. De sidste 3 byer, vi har været i, har haft oplyste ruter i deres skove. Og det er ikke, fordi de er beregnet til traveture. Det er oplyste skiløjper til vinterbrug.
Natten er heller ikke lang heroppe. Der er kun 5 timer fra solen går ned, til den står op igen. Så det bliver ikke rigtig mørkt.
Vi er tæt på den norske grænse i denne lille by, hvor E18 mellem Oslo og Stockholm går igennem. Der er nogle mega supermarkeder - bl.a. i Köpcentrum som skiltet peger imod.

Vejr: Mest sol - 22 grader - svag vind
Distance: 12 sømil
Sejlet i alt: 345 sømil på 59 timer og 39 min.
Position: Nord 59 grader 19''6' - Øst 11 grader 54''1'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar