Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 8. juni 2009

Stort drama på Älven - og lidt om hvorfor vi skal snakke engelsk med brovagterne

Vi forlod Göteborg ved 12-tiden for at drage videre mod Vänern. Der var lagt op til en stor dag med op til flere broer, vi skulle have til at åbne for os. Og så skulle vi ha' vores store slusedebut i Lilla Edet, hvor vi skulle sluses 6,4 meter op.
Ved den første broen der skulle åbnes, hørte vi en samtale på VHF'en mellem brovagten og en anden båd. Brovagten bad om positionen på Segelbåten. Hvorefter René lignede et stort spørgsmålstegn og spurgte: "Hvad fanden er en cykelbåd?". Så fruen foreslog engelsk dialog med brovagten over kanal 9.
Vi sejlede lystigt videre til den næste bro, som vi sejlede under uden åbning. Vores mast er nemlig 10,7 meter, og masten må være 11 meter, inden broen skal åbne. Pyh ha....
Og så var det, at vi pludselig blev til en redningsbåd. En båd havde fået motorstop og måtte slæbes ind til en - heldigvis - nærliggende kaj. Desværre var det nogle fjumrehoveder, der havde båden. Men det gik da efter et par forsøg.
Vi nærmede os Lilla Edet, og omgivelserne blev smukkere og smukkere.
Vi havde lagt planer om, at vi - inden vi gik ind i den første sluse - skulle være tilskuere og lure teknikken af. Men inden vi vidste af det, var vi pludselig inde i slusen, og vandet begyndte at fosse ind. Vi havde lige nået at få et par fif af en erfaren hollænder. Og heldigvis for det.
Det gik faktisk ret godt - når vi selv skal sige det.
Den begivenhedsrige dag blev fejret i gæstehavnen sammen med de andre sejlere.
I morgen tidlig går det så videre mod Trollhättan, hvor der er op til flere sluser, vi skal igennem. Den ene af dem er over 11 meter...gys

På billederne ses anstrengt slusesmil - vi er oppe på det tidspunkt + Bodil smukt ved kaj i Lilla Edet.

Vejr: Sol + skyer - halvkoldt - svag til jævn vind
Distance: 29 sømil
Sejlet i alt: 216 sømil på 34 timer og 29 minutter

2 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk blog du har fået banket op her fru Gorgeous. Super appetitvækker-overskrifter, labre billeder og underholdende historier.
  Må nærmest være en af nettets bedste rejseblogs, tænker jeg. Den OSER af stemning :-)

  Tak for kigget. Jeg følger fortsat med.

  krams
  Hanne

  SvarSlet