Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

fredag den 12. juni 2009

Øv for en regnvejrsdag

Det startede ellers så fint i går aftes, da vi ankom til Köpmannebro. Det var en mild og stille aften, så efter en lang travetur, blev bord og stole båret op på broen. Og så blev mad og vin indtaget i de smukkeste omgivelser, man kan tænke sig.
Men ved 2 tiden om natten begyndte det at regne.
Så den har stået på hygge og hjemmebagte boller i kahytten. Men da der kom et kort opholdt i regnen ved 18-tiden, fik René travlt med kost og spand: Et gennemvædet teaktræsdæk, kan han ikke stå for: Der må skures.
Det skulle være slut med regnen i morgen. Så der sejler vi videre til den berømte akvadukt i Håverud, hvor man sejler oppe over den brusende elv, mens man sejler under en vejbro.
Men først skal Dalslandskanalens første sluse passeres. Niveauforskellen er på hele 5 cm. Så det bliver lidt af en forandring i forhold til Trollhätta Kanalen. Ved morgendagens senere sluser ved Upperud, skal man dog sluses 5 meter op. Teknikken her i Dalslandskanalen er også en anden. Her er der ikke stiger og knoge man holder sig fat i med bådshager og tovværk. Her er fastmonterede tov i sluserne, som man bruger - meget nemmere. Men når vi kommer til Göta Kanal er der en 3. teknik, hvor der skal arbejdes hårdt og helt anderledes. Men den tid den sorg og glæde.

Vejr: Regn og 11 grader - svag vind

2 kommentarer:

 1. hej Gitte

  Du må lige forklare for mig - laver man en sluse for en forskel på 5 cm - det lyder helt underligt - var det også det

  K.H. Anne-Lise

  SvarSlet
 2. hej Anne-Lise
  Det har noget med strømmen at gøre.
  Selvom det godt kan lyde mærkeligt at det er nødvendigt med en sluse for så lille en forskel.

  Hilsen Gitte

  SvarSlet