Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 15. juni 2009

Nu ved vi, hvordan aberne har det i ZOO

Vi startede nemlig med at skulle igennem de 4 sluser i Håverud + sejle over akvædukten. Og det er Dalslandskanalens største turistattraktion. Så folk stimlede sammen, og vi blev både fotograferet og videofilmet nede i vores bur. Heldigvis var stil-karakteren helt i top på de 4 sluser. Det kunne egentlig være sjovt at ha' bare et af de billeder, der blev taget, mens vi sejlede over broen. Sådan et kunne vi jo ikke selv ta'.
I dag var store slusedag. 18 sluser blev det til i alt. Det er bare hårdt arbejde, at skulle holde båden stabilt ind til slusevæggen, når så meget vand fosser ind forfra.
Og så tager det ret lang tid, selvom vi er her så tidligt på sæsonen, at vi kan sejle direkte ind i alle sluser og får åbnet alle broer helt uden ventetid. Vi sejlede kun 15 sømil (knap 30 km) og det brugte vi 8 timer på. Heraf var kun de 3½ sejltid - resten var slusetid.
Flere steder undervejs sejlede vi forbi steder, hvor vandet havde sit frie løb parallelt med sluserne. Og så forstod man, hvorfor det er nødvendigt med sluser.
Stakkels Flimmer opgav til sidst alt håb om at komme i land. Hver gang vi kom til en sluse og slukkede motoren, vågnede han op og halen gik: "Endelig i havn". Og 18 gange blev han snydt.
19. gang var lykkens gang, og det var i Bengtfors, hvor vi tilbringer natten. Her er rimelig dødssygt, men her er butikker, så vi kan få det gabende tomme køleskab fyldt op igen. Så i morgen er det af sted ud i ødemarken, så må vi se om 3's net rækker så langt

Vejr: Mest sol - 15 grader - frisk vind

Distance: 15 sømil

Sejlet i alt:
286 sømil på 48 timer og 18 min.

Vi har været igennem 26 sluser, som i alt har hævet os 93,7 meter

5 kommentarer:

 1. Kære Gitte
  Det er en helt skøn blog du laver! Jeg er fast læser og nyder både tekst og billeder. Jeg bliver mere og mere glad for, at jeg selv skal til Sverige i år - det ser så dejligt ud. Jeg håber, at "nettet" du'r i ødemarken, så vi stadig kan følge i jeres oplevelser. Mange hilsner og ønsker om en fortsat rigtig god tur!

  SvarSlet
 2. Kære Gitte og Rene
  Det er rigtig god læsning at følge med i jeres dagbog - meget flotte billeder - forsat god tur.
  Mange knus fra Jane

  SvarSlet
 3. Hej
  Vi er dumpet ind på jeres blog og har fulgt jer nogle dage. Det ser dejligt ud. Fin båd I har! Vi tager turen midt i juli og vil lige høre, hvilke søkort I bruger. Vores båd stikker 1,80, - har I indtryk af, om det kan blive problematisk?
  Hilsner fra Peter og Vibe

  SvarSlet
 4. Hej Gitte og Rene
  En god begyndelse på en dejlig tur selvom vejret kunne være bedre - men det bliver nok bedre med tiden. Har sendt mail til jer vedr generalforsamling.

  Dejlige billeder.

  Hilsen Orla

  SvarSlet
 5. Hej Peter og Vibe
  Vi bruger Sjöfartsverkets "Dalslands kanal -Båtsportskort med kanal- og hamnbeskrivninger". Desuden brugte vi de tyske "Göta kanal / Trollhätte kanal - passage Vättern - Vänern".
  Med hensyn til dybgang: Det kan være et problem ved akvædukten og andre steder. Man må jo max. stikke 1,8 meter. Men kontakt info@dalslandskanal.se
  De er rigtig flinke til at svare på spørgsmål.
  Mange hilsner
  René og Gitte

  SvarSlet