Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 29. juni 2009

Nu er vi taget på herregårdsferie

Endnu en dag med over 30 grader, og det er lige i overkanten af, hvad vi finder behageligt - os 3 på Bodil.
I dag sejlede vi ved 12-tiden gennem de 3 sluser i Lennartsfors ud i søen Lelång. 10 sluser blev det til i dag, og da det er slusning nedad, er det noget man kan klare med en hånd på ryggen og lystig snak med folk på kajen.
Vi har lagt til ved herregården Baldersnäs, som ligger på en tange ud i Laxsjön. Stedet kan anbefales på det varmeste. Stedet er en perle og ligner ikke noget andet, vi har set på denne tur.
Bag gæstebroen gemmer der sig en lile idylisk havn fra 1860. Der må vi dog ikke lægge til, selvom Bodil helt sikkert ville klæ' stedet :-)
"Kongen af Dal" som engang beboede stedet ønskede sig en skærgård. Så han fik kørt store sten ud på isen om vinteren, så de kunne synke til bunds, når isen smeltede. På den måde er der skabt små, kunstige øer.
I den store hovedbygning er der restaurant. Der skal vi spise lunch i morgen. Hvor bliver det dejligt: Hvid dug på bordet og hele svineriet.
Der er 15 km parkstier, og det skulle være nok til at køre selv en Flimmer træt. Desuden er der bilmuseum, hantverk, hemsløjd osv.
Og så er det her "Verdens ende" ligger. Og slet ikke ved Stora Le, som René troede.

Vejr: Sol - 32 grader
Distance: 23 sømil
Sejlet i alt: 436 sømil på 75 timer og 56 min.

3 kommentarer:

 1. Hej Gitte m.fl.
  Tak for hilsen - det lyder til, at I har det dejligt, men også varmt som herhjemme.
  Alt er stille Aleph-mæssigt, det er stadig ikke afklaret, om vi i Viborg kan konvertere i uge 36.
  Fortsat god tur!
  Kærlig hilsen
  Anne Maria

  SvarSlet
 2. Hej

  Jeg tror at verdens ende ligger flere steder - jeg har været ved verdens ende i nærheden af Tønsberg i Norge, et meget klippefyldt og øde sted.

  Fortsat rigtig god tur det er dejligt at få lov til at følge jer på turen og også opleve det storslåede I møder på jeres vej.
  hilsen Anne-Lise

  SvarSlet