Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

onsdag den 10. juni 2009

Vores båd har fået nyt navn: "The old English pub"

Vi havde besøg af vores hollandske og svenske sluse-kammerater i går aftes til et glas øl/vin. Kahyttens indretning (se evt. indlæg fra 5. juni) er åbenbart pub-agtig. Det tager vi som et kompliment. Der var mange muntre bemærkninger til vores rødvins- og ølglas.
Helt galt gik det, da en af kvinderne ønskede te, som selvfølgelig blev serveret i en vaskeægte tepotte. Hvordan ville det ikke være gået, hvis de havde bedt om kaffe, og vi havde hevet stempelkanden og mælkeskummeren frem. Der er ingen plast-service, teposer og pulverkaffe på vores båd!
2 par havde boet i Saudi, og det 3. par i Mexico. Så det blev en munter aften med masser af arabiske røverhistorier.
I morgen skal vi ud på Vänern og sejle de 26 sømil til Köpmannebro, hvor Dalslandskanalen begynder. Der er lovet svag vind fra sydvest og lidt sol. Så det bliver sikkert en dejlig tur.
Vänern er enorm og minder meget lidt om en sø. Der er 22.000 øer og skær i Vänern, som har en kyststrækning på 4.800 km inkl. egen skærgård. I søen er der 40 fiskearter som svømmer rundt og hygger sig mellem 10.000 vrag. Godt der er noget, der hedder vejrudsigter, afmærkninger og elektroniske søkort i kortplotteren, så det i morgen ikke bliver til 10.001 vrag.

Vejr: 13 grader og regn ... så den står på hygge i kahytten med en god Latte.
Godt at vi luksusdyr har varme i båden

4 kommentarer:

  1. Det med vragene - lad os nu se.
    Kun en tåbe frygter ikke søen....

    SvarSlet
  2. Ha ha...en pub-båd :O) Synes det er super sejt at I kan servere i tepotte og lave en rigtig Latte !

    SvarSlet
  3. Vi synes også det er fint at holde stilen. Vi sejler om lidt, og måske bliver der stille herfra. Og det er ikke fordi vi er blevet til et vrag - søde Stig - men fordi der måske ikke er 3-net i den dalslandske natur :-)

    SvarSlet
  4. Så er jeg på igen og med min nye mac. Herligt. Ih, jeg kunne godt tænke mig at være hund ombord hos jer. Sikke meget I oplever. Så ville det bare være rart med noget bedre vejr. KH Marianne

    SvarSlet