Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 13. juli 2009

"Blå himmel, blåt vand og grønt land. Sådan skal DET være", sagde René om dagens sejlads

Ja ... for vi har rent faktisk været ude at sejle i dag.
Efter 5 dage i Karlsborg havde vi næsten opgivet at komme ud på Vättern. Havde sat dagen i dag som sidste frist for at opleve byerne langs den store sø - Sveriges næststørste. Og så skete underet: Det blev sommer igen med svag vind og sol. Så vi smuttede nordpå mod Askersund, der afslutter Vättern mod nord.
Og vi havde en pragtfuld sejlads på spejlblankt vand. De sidste par timer foregik igennem den smukkeste skærgård. OG VI ELSKER SKÆRGÅRD, som det sikkert er gået op for de fleste.
Men vi mødte ikke Baby-Nessie. Skotter fra Caledonian Canal har i 2001 - efter alle kunstens regler - lagt et æg fra Loch Ness-uhyret til udrugning i den 130 meter dybe Vättern. Søslangeæg kræver nemlig meget dybt vand for at kunne udruges.

Gæstehavnen ligger midt inde i den charmerende by, hvor der er masser af liv med caféer, kunst i den gamle magasinbygning på havnen osv.
Vi startede med at gå på café. Et rigtig dejligt sted som ligger inde i gården til et gammelt træhus fra 1788 - hvis man skal tro på stedets vejrhane. Gården var rigtig hyggelig med smukke blomster - bl.a. klematis, kaprifolie, ridderspore og en lykkebrønd (billede 3 + 4). Kaffen var god og stærk. Kagen var ubeskrivelig med den lækreste fragilite, luftig creme og friske hindbær. UHM....
Der er rigtig mange smukke, gamle træhus i Askersund, og charmen understreges af det kuperede terræn.

Dejlig sejlads, dejlig by, dejlig dag :-)

Vejr: Sol - ca. 20 grader - svag vind
Distance: 28 sømil
Sejlet i alt: 546 sømil på 101 timer og 56 min.
Position: 58 grader Nord 52''7' - 14 grader øst 48''3'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar