Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 21. juli 2009

Føj for en nat

Der er kuling, så vi bliver liggende i Lyrestad. René fortsætter med dækket og Gitte har kastet sig over rengøringen. Næste havn er Sjötorp, hvor Göta Kanal løbet ud i Vänern. Der må være stoppet godt til med både på nuværende tidspunkt, da folk ikke har kunnet komme videre de sidste par dage.
I aftes kom der en båd, der lagde sig udenpå os ved kajen. Det er der jo ikke noget galt i, hvis de bare havde sørget for, at deres båd lå stabilt op ad vores ved at sætte et såkaldt spring. Men nej ... deres båd lå og kurede frem og tilbage, så fenderne skreg, hver gang der kom et vindstød. Desuden stod deres fald og klaprede mod masten. De er ikke ret populære hos os !

Og så er det sjovt at se, hvordan René tiltrækker hannerne i gæstehavnen, når han ligger med rumpen i vejret og skifter propper - pænt kvalitets-overvåget af Flimmer. Værktøj og håndværk virker dragende på mænd, må man endnu en gang konstatere. De skal lige ha' sig en lille mandesludder og udveksle erfaringer.

1 kommentar:

 1. Hej,

  Vi håller med er delvis."aldrig Göta kanal i Juli". Vi passerade före midsommar och hade aldrig kö och var ibland enda båt i en sluss.Oftast var vi ensamma i duschar och ingenstans någon stess.Alla varnade för invasionen i juli. Samma sak på Västkusten.
  Tänkte på René när du byter teakpluggar. Antar att du har specialborren som fräser en plan botten och att du har skruvar med platta huvuden som behövs då teakdäcket börjar bli slitet.
  Vi är hemma och njuter av trädgård och annat. Skärgården är full av båtar med semesterfirare varav många nog inte borde vara på sjön.
  Vi följer er blogg och önskar ni får en fin seglats upp till Koster.
  Bästa hälsningar
  Besättningen på Vindön Odyssé

  SvarSlet