Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 6. juli 2009

Så er efterårsvejret kommet til Sverige - fra 37 grader til 14 på 2 dage

Glemte - i gårsdagens indlæg - at fortælle om en anden søndagsaftenunderholdning ved kanalen. I forbindelse med gästhamnen er der en badstue, hvor 2 svenske ungersvende havde fyret op og siddet i sauna for derefter at kaste sig - ganske nøgne - i kanalen. Ind i badstuen igen. Nøgenbadning igen ...
Og nej ... vi tog ingen billeder.

I nat har det blæst og regnet helt vildt. Vi kunne ikke forstå, hvorfor Flimmer pludselig lå inde hos os, indtil vi om morgenen så, at hele cockpittet var vådt. Vi bliver nok nødt til at investere i en ny kaleche. Den gamle er utæt, en af lynlåsene er allerede røget, en anden er på vej og stoffet er mørt.
Nåh ... men nok om det. Selve båden er jo tæt, så det var kun Flimmer, der sov i lidt regnvejr.

Efter at have gået en dejlig tur i skoven (2 min. fra kajen) sejlede vi videre til Töreboda, som er den største by på vores vej til Vättern. En ganske kort sejlads på ½ time - og helt uden sluser og ventetider. Her kan der købes ind i ICA og Coop der har åbent hver dag fra 8 til 22. Og her er der helt forunderligt trådløst netværk. Så Gittes snigende panik blev afblæst efter et besøg på 3' s hjemmeside, hvor en opgradering til vores 3-modem blev hentet. Så nu virker det igen efter 1½ dags manglende kontakt med omverden (har svindlet med datoen på gårsdagens indlæg længere ned på siden).
Det småregner stadig, så vi bliver her til i morgen, hvor det skulle blive tørvejr. Naturen ser nu bedre ud med lidt sol i stedet for regn.

Her er smukt ved kanalen - dog ikke så storslået natur som ved Dalslandskanalen. En anderledes naturoplevelse da en stor del af Göta Kanal er en gravet kanal, som slynger sig gennem landskabet.
Göta Kanal - går fra Vänern til Østersøen - blev bygget mellem 1820 og 1832 af 58.000 soldater. Den er 190 km lang, hvoraf 87 km er gravet kanal. Og vel af mærke: Gravet i hånden.

Vejr: Småregn, 14 grader
Distance: 3 sømil
Sejlet i alt: 522 sømil på 92 timer og 23 min.

2 kommentarer:

  1. Ja så sidder man her og er lidt skuffet over, at du, Gitte,ikke var hurtig nok ude med kameraet...nøgne ungersvende...hot hot :O) Sikken et omslag vejret, så pas på og hold eventuel forkølele væk med en ekstra lille én til halsen !
    Fortsat god vind :O)

    SvarSlet
  2. Nåh...ja....du siger noget. Tror hellere vi må snuppe en enkelt dr. Nielsen eller to til morgenmaden i morgen + et par snapse til frokost. Bare for en sikkerheds skyld.
    1000 tak, Christina, for et råd man kan bruge til noget

    SvarSlet