Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

torsdag den 16. juli 2009

Teknisk uheld - vi beklager



Ja, vores 12 volt lader til den bærbare var efterhånden blevet mishandlet på groft, at den var knækket inde i stikket. Den til 220 v. ligger pænt hjemme i skuffen i Roskilde.
René legede finmekaniker - det bedste han havde lært. En prisværdig og ihærdig indsats med boremaskine, tænger, skruer osv. Det resulterede desværre kun i en kortslutning. Men han får 6 point for forsøget.



Her kommer en opsummering af dagene fra den 16. til 18. juli:

16. juli:
2 gange om dagen ved man altid, hvad klokken er i Karlsborg - for så lyder fanfaren ud over byen fra fæstningen, når flaget sættes eller styges.
Vi forlod Karlsborg kl. 9, da broen åbnede for første gang for at sejle retur gennem Göta Kanal: Gennem Bottensjön til Forsvig, hvor byggeriet af Göta Kanal startede og den gamle bro fra 1813 stadig står åben (billedet til venstre), men ikke er i brug.
Derefter gennem søen Viken med de smalle passager (billedet til højre), indtil vi nåede til Lanthöjden, hvor vi holdt frokostpause. Lanthöjden er en lille kunstig ø, som blev dannet da man i 1933 sprængte et nyt stykke kanal der afløste en snæver krumning på på Göta Kanal. Mens vi spiste frokost kom passagerbåden Sandön forbi (billede 3 og 4).
Vi lagde til ved Wassbacken om eftermiddagen og blev til næste morgen. Det var her vi opdagede at vor lader til PC'en var itu, og batteriet var fladt. Ak og ve.


Vejr: Mest sol - 20 grader - jævn vind
Distance: 19 sømil
Sejlet i alt: 637 sømil på 112 timer og 48 min.
17. juli:
Vi startede med at spise morgenmad i caféen i Wassbacken. Var lidt spændte på hvad et svensk morgenbord bød på for kr. 80,- pr. person. Men vi blev desværre ikke imponerede over det opvarmede gamle brød med minarine, den tynde kaffe og den lunkne juice. Men osten var god :-) måske er vi luksusdyr.
Dagens mål var Töreboda, som er den største by på vor vej til Vänern. Her måtte man da kunne købe en ny lader. Men nej, den gik ikke. Den flinke dame i Turistbyrån hjalp til med at finde en Databutik i den nærliggende store by Mariestad, bustider osv. Så lørdag var der dømt udflugt til Mariestad.

Vejr: Mest sol - ca. 20 grader - jævn vind
Distance: 6 sømil
Sejlet i alt: 643 sømil på 114 timer og 17 min.
18. juli:
Vi tog på udflugt til Mariestad med bussen. En dejlig hurtig tur på 20 min. for de 23 km. Og vi fik vores lader til den nette pris af kr. 495,- + 2 gange kr. 134,- for busbilletterne.
Pæn - men ikke speciel - by med en imponerende kirke fra 1500-tallet + gamle parkometre.
Vi bliver her i Töreboda en ekstra nat. Det nytter ikke noget at skynde sig. Det bliver op til kuling i Vänern de næste 3 dage, så vi kan alligevel ikke komme nordpå i Vänern før tidligst onsdag. Godt at vi har tid nok :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar