Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 7. juli 2009

Vi startede med at sejle på landet og endte i den smukkeste kanal

Vi startede dagen sejlads i et af dagens utallige skybrud - rigtig god timing.
Under første del af sejladsen jokede vi lidt med, at vi på Dalsland havde set bævere, bukke, snoge og hugorme (både med og uden mus i maven). Og her så vi får, køer og heste.
Det var lidt trist vejr i dag. Bedst som vi troede, at nu var det holdt op med at regne, kom den næste heftige byge. Vi holdt ind ved en gæstebro undervejs, da det var værst og spiste frokost.

Den sidste del af kanalen inden søen Viken var så smal, at vi krydsede fingre for, at vi ikke mødte en af passagerbådene (mødte den først i slusen for enden af kanalen - pyh ha). I søkortet er der da også angivet lydsignaler for om passagerbådene går højre og venstre om, når man mødes i denne smalle del af kanalen. Men smukt var det.
De sidste 12 sømil foregik på søen Viken og dens kanaler. Her var ligeså smukt som på Dalslands søer. På billedet til venstre ses det, hvordan bådene snor sig mellem gamle stenmarkeringer og nutidige bøjer. Til sidst skal man sejle af 2 kanaler der er så smalle, at man skal give lydsignal, inden man går ind. 2 både kan simpelthen ikke passere samt
idig.
Vi lagde til i gæstehavnen efter slusen i Forsvig, som er næstsidste havn inden Vättern.














Vejr: Byger, torden, lidt sol - 19 grader
Distance: 21 sømil
Sejlet i alt: 543 sømil på 96 timer og 43 min.

PS: Sluttede dagen af med at se et lidt eksotisk dyr i havnen: En vandsnog

3 kommentarer:

  1. jjjjjjjjjjjjjjj

    SvarSlet
  2. Hej Gitte og Rene

    Det var pokkers. Da jeg skrev en besked virkede det ikke. Da jeg prøvede med jjjjj - voila så kunne den. Jeg prøver igen.

    Dejligt at følge jeres tur - der er skønt i Sverige. Hilsem fra Leudo

    SvarSlet
  3. Her har vi sol og blæst, men ikke SÅ flot som jeres kanalland. Jazzfestivalen slutter snart. Af dem jeg har været til - de gratis - har der dog kun været 2 helt i top. Nu tager jeg lige en tur rundt Kongens Have for at se på blomster i løb.

    SvarSlet