Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

torsdag den 30. juli 2009

Del 1: Dagens reportage fra Kungälv

Vi fik desværre nye naboer i går: 2 motorbåde med besætninger på i alt 8 personer i 40-50 års alderen. De var af typen: Jeg snakker og griner ligeså højt og længe det passer mig - og larmer ligeså højt og længe det passer mig. Typen der kigger lige igennem en, når man hilser.
Især er manden i nærmeste båd et studie værd - vi tror, han er alpha-hannen i gruppen. Han er i hvert fald den med den største brystkasse (læses som meget stor mave) og den kraftigste behåring, hvilket bliver demonstreret længe efter, at alle andre har taget trøjer på. Om han på bedste bavian-vis også har den rødeste bagdel vides ikke, selvom han tog brusebad oppe på sin båd ca. 1½ meter fra vores cockpit, mens vi var midt i mørbradgryden og rødvin. Vi prøvede at kigge den anden vej - vi ville jo helst ikke miste appetiten.
Alle kender sikkert typen: Han skal hele tiden fortælle historier (som han selv synes er vældig morsomme - han griner i hvert fald selv meget højt), han snakker MEGET højt og længe (faktisk er det stort set kun ham, man hører) og når de andre siger noget, svarer han efter hver sætning, som om det kun er ham, de taler til. Belastende: Enhver havns skræk.
Besætningerne er lige vågnet (klokken er 10) efter nattens udskejelser, så nu er der gang i den igen. Håber de sejler videre i dag, men der er nok ikke meget håb p.g.a. blæsten.
Nåh ... men ellers går det fint. René var en tur i Göteborg i går for at købe special-søkort over Bohuslän skärgård. Han er vildt imponeret over deres offentlige transportmidler. HT og Movia kan godt gå hjem og lægge sig.
Vi håber at kunne sejle ud i skärgården søndag eller mandag og regner med, at vi godt kan få tiden til at gå her i Kungälv så længe. Vi er nærmest kommet i famile med indehaveren af Campingpladsen og havnen. Der er ikke den ting, han ikke vil hjælpe med ang. bustider, søkort, havne, båtkapell-smed osv.
Hvis det går helt galt, kan man altid ty til Allsång på fæstningen og vikingemarked i byen i morgen. En tur i skoven er også altid god :-)
Desuden kan man få sig en vaskeægte kæmpestor cappucino på gågaden - ja, sådan en er der skam også.
Og lige nu skinner solen, selvom der var lovet heldagsregn: Det er da lige til at blive mild og glad af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar