Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 28. juli 2009

Vi blev en ekstra dag i Kungälv - og så har vi faktisk brokke-retten

Der er stadig kulingvarsel for vestkysten, så vi blev inde i læ: Her er jo nok at kigge på.
I går aftes gik vi tur uden om Bohus fæstningen. I dag var René på besøg inde i fæstningen. Det var en norsk konge, der
startede byggeriet af fæstningen i 1308 for at overvinde en svensk fæstning i nærheden. Borgen som dengang kontrollerede grænseelven mellem Norge og Sverige, Göta älven, blev snart et af Nordens stærkeste fæstningsværker.
Fæstningen er blevet belejret hele 14 gange, men aldrig indtaget af fjendtlige styrker.
Fæstningen havde et forfærdeligt fangehul: Et 6 meter bredt og 6 meter dybt hul - uden vinduer. Når fangerne skulle derned, blev lemmet i gulvet åbnet, og fangen sænket derned v h a reb. Dens tårn hedder forresten Fars hatt.
Ellers har vi fået dagen til at gå med gåtur op i skoven via asfalterede hårnålesving. Og vi blev belønnet med den smukkeste udsigt.
Dagens eneste byge faldt desværre, mens René på den lille bådcykel heroisk kæmpede sig 5 km - hver vej - i meget kuperet terræn for at forsøge at skaffe specialsøkort over Bohusläns skærgård.
Den stakkels mand lignede en, der havde stået under en bruser, så den kærlige hustru stod klar med håndklæder, tørt tøj og frokost. For en sikkerheds skyld tog vi et par forebyggende snapse - René for at undgå forkølelse - Gitte af solidaritet.
I eftermiddag ankom 6 både samtidig til den lille, trange, meget strømfyldte havn. Så det kan nok være, at de sørgede for en eftermiddagsunderholdning af høj klasse. Heldigvis hjalp alle hinanden, så alle kom på plads uden nogen ramlede ind i hinanden.
Om aftenen fortsatte de 5 besætninger fra team-Thisted med underholdningen om Limfjordens vande og Den lille anemone - udsat for klarinet og guitar. Som René udtrykte det: Det var lidt tungsindigt. Så er der lidt mere spræl over det, når vi giver den gas i Roskilde Havns Ormegård til Stigs fantastiske harmonika-spil.
Der gror vildt mange 2 meter høje vilde orkidéer i området. Vi bilder os i hvert fald ind, at det er orkidéer, men vi er jo ikke botanikere.

Og så har vi faktisk været i vores fulde ret til at brokke os over regnvejret: Det er den vådeste juli i Sverige i 50 år!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar