Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

onsdag den 22. juli 2009

1. Del: Konklusionen midtvejs i dagens sejlads: Vi gider ikke mere kanalsejlads nu

Beslutningen er taget: Slut med søer og kanaler. Nu skal den stå på skærgård og saltvand under kølen.Vi er ret trætte af denne her Göta Kanal. Hvilket måske ikke er helt retfærdigt for kanalen kan jo ikke gøre for, at vejret ikke er sågodt.
Men n
u vil vi sejle i saltvand i stedet for ferskvand. Desuden vil vi ikke risikere at blæse inde nordpå i Vänern. Det er jo ikke ligefrem stabilt vejr, vi har i øjeblikket. Det blæser og regner hver anden dag.
Men de næste 2 dage skulle blive stille på Vänern, så dem vil vi bruge til at nå til Trollhätte Kanal. Så hvis alt går vel, vil René kunne komme på SAAB museum på fredag. Men lad os nu se om vejrudsigten holder.
Vi forlod Lyrestad i formiddag og tog mod Sjötorp. Det var der rigtig mange andre, der også gjorde. De første lagde sig allerede i kø ved broen før kl. 8 - og den skulle være åbnet klokken 9, men "snød" og åbnede først kl. 9.45. P.g.a. den forsinkede åbning klarede vi indkøbene i Lyrestad.
Der er 8 sluser og 4 sømil. Det tog hele 4 timer, da vi sejlede den anden vej. Denne gang ligger vi nr. 13 i kø'en - og der er lige så mange efter os. Og da der kan være 4 både i en sluse, skal der ikke den store eksamen til for at regne ud, at man skal ta det lungt...

Klokken er nu 13.25. Vi ligger i kø ... igen... mangler endnu 3 sluser. Vi har ikke rigtig temperament til dette her. Topmålet var, da vi skulle ligge foran en gabende tom sluse og vente en time - ca. 10 både på rad og række - fordi der først skulle komme nogen den anden vej, før vi kunne sluses ned. Ellers var det ikke retfærdigt, blev der sagt.


Når vi engang er nået gennem de sidste 3 sluser, sejler vi videre ud på Vänern. Solen skinner og der er ingen vind. Vi kan næsten ikke vente. På billedet ses et lille uddrag af dagens kortege-sejlads.
Hvis der er net, der hvor vi havner i aften, bliver der altså 2 blogindlæg i dag.
Men der har da været lyspunkter undervejs: Det fantastiske vejr + Gitte nåede at bage rugbrød undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar