Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

torsdag den 23. juli 2009

Så blev Vänern krydset

Vi forlod Läckö i morges kl. 9.20 og satte kurs mod Vänersborg - til stor fortrydelse for Flimmer, som var vild med skoven og vandet og hoppede rundt på klipperne som en anden bjergged. Nogle gange så det så halsbrækkende ud, at Gitte lukkede øjnene og håbede på det bedste - René syntes, hun var for pylret.
Desuden havde Flimmer fundet sig en ny kompis på den svensk/amerikanske nabobåd - en kvinde der bare ikke kunne stå for hans bedende hundeøjne. Så Flimmer blev håndfodret med ca. ½ culottesteg, hvilket vist ikke var 100% populært hos ægtemanden.
Vi nåede at gå en dejlig morgentur i tørvejr og smukt dis, men da vi havde sejlet ca. 15 min. begyndte regnen
, og den fortsatte de 6 timer sejladsen varede. Da vi skulle lægge til i Vänersborg stod det ned i stænger, og vi blev drivvåde på rekordtid. Godt med en tør og varm kahyt, hjemmebagt rugbrød og en forebyggende snaps. Man skulle jo nødig risikere at blive forkølet.
Vi må vist vænne os til, at hveranden dag enten regner eller blæser det - eller evt. en kombination af begge dele. I dag nøjedes vi heldigvis med regnen.
I morgen går vi holdt i Trollhättan, hvor René skal på SAAB museum. Vi har desværre lige fundet ud af, at vi har rigtig, rigtig god tid. Der er kulingvarsel på vestkysten til og med slutningen af 5-døgnsprognosen. Så vi er lidt triste.

Vejr: Regn - 16 grader - svag vind
Distance: 38 sømil
Sejlet i alt: 721 sømil på 128 timer og 5 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar