Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

søndag den 26. juli 2009

Trollhättan Walkabout

Vi var på motionstur fra kl. 11 til 16.30. Fra havnen langs kanalen ud til det kæmpestore sluseområde, gennem skoven, op ad bjerget og retur.
Sluseområdet er meget interessant i Trollhättan og helt bestemt et besøg værd. Det første helt gennemførte sluseanlæg blev bygget fra 1795 til 1800 og indviet i august 1800 (billedet til højre). Faktisk ligger der 3 gamle slusetrapper parallelt med det imponerende sluseanlæg, der bruges i dag. Som det kan ses på billedet, kan slusen klare både, der er lidt større end vores.



Det var en dejlig tur - liiiige bortset fra en meget lang regnbyge der nærmest havde karakter af et skybrud. Men nu var det også 2 dage siden sidste regnevejr. Vi løb i læ under klippefremspringet ved 1800-års slusen (billedet til højre er taget inden regnvejret).







Vi spiste frokost på Slusecaféen - et par imponerende rejemadder, der desværre var mere pæne end velsmagende. Men udsigten fejlede bestemt ikke noget (billedet til højre).


Hjemturen gik via kærlighedsstien gennem skoven og op ad bjerget til kobberklinten og diverse udkigsposter.
Hjemme ventede et par iskolde Grafenwalder Premium Pils - dem syntes vi godt nok også vi havde fortjent.

Da vi kom hjem holdt pinsekirken gudstjeneste på kajen. Prædikanten sang heldigvis rimelig godt, men ikke alle omkvæd var lige mindeværdige: Syng halleluja...det bli'r bedre og bedre dag for dag...

René har købt ind til en dejlig søndagsmiddag, som skal nydes lige om lidt med et godt glas rødvin ... uhm

I morgen tager vi videre mod Göteborg. Det bliver dejligt, selvom det har været 3 rigtig gode dage i Trollhättan.

1 kommentar:

  1. Det ser jo fantastisk ud med al det vand på en gang, og virker ikke som om I rigtig har lidt i Trollhättan. God sejlads til og i det store salte vand.

    Lissi og Ole

    SvarSlet