Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

torsdag den 2. juli 2009

Havblik på Vänern efterfulgt af den smukkeste skærgård

3 timers ventetid blev det til i Köpmannebro, inden det var holdt op med at buldre. Kaptajnen tog sig en middagslur, mens navigatøren studerede søkort, så kurser og positioner var på plads. Og jo... så var hun da også bare en lillebitte smule på nettet og gjorde status over de 3 uger på Dalslandskanalen.
Da det lysnede efter tordenvejret, sejlede vi ud på Vänern. Opklaringen kom fra vest - ligesom os - og bredte sig ud over Vänern foran os. Da vi nåede ud på midten, var der blå himmel hele vejen rundt og det smukkeste spejlblanke vand 360 grader rundt om båden, så langt øjet rakte. Fantastisk syn og fantastisk sejlads. Man blev helt høj.
Og den udstukne kurs holdt 100%, så kl. 20 (3½ time efter afgang fra Köpmannebro) sejlede vi ind i Ekens Skärgård. Og det var bare ufattelig smukt i det bløde, gyldne aftenlys. Små holme og skær lå drysset rundt om en, mens man slangede sig ind og ud i en fint afmærket sejlrende.
Vi havde valgt Spiken og det var et godt valg - i hvert fald i denne tidlige del af sæsonen. Her var liv og andre gæstesejlere. Og så var det en rigtig vaskeægte havn og ikke kun en gæstebro som i Dalslandskanalen. Flinke svenskere vinkede og hjalp os ind på plads mellem deres både - og det til trods for at der var masser af plads længere inde i havnen.
I dag tager vi videre gennem Vänerns skærgård til Sjötorp, hvor indsejlingen er til Göta Kanalen

Vejr: Torden - regn - derefter sol - 30 grader - svag vind
Distance: 32 sømil
Sejlet i alt: 481 sømil på 83 timer og 47 min.
Position: Nord 58 grader 41''5' - Øst 13 grader 12'' 1'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar