Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 20. juli 2009

Dagens 1-2-3 etape

Vi nøjedes med 1 sømil, 2 sluser og 3 broer. Det er et fantastisk vejfungerende system, de har på Göta Kanal m h t de mange broer, man skal krydse. Broerne er fjernstyrede og har TV-overvågning. Når man nærmer sig broen, skifter trafiklyset fra rødt til hvidt som tegn på, at man er observeret. Bommene går ned for biler og fodgængere, broen ruller til side og lyset skifter til grønt for sejlerne. Oftest er det klaret så hurtigt, så man ikke behøver at stoppe op, men bare kan glide lige igennem.
Vi bliver her i Lyrestad en dag mere, da der er lovet en god gang kuling på Vänern i morgen. Så vi venter med at sejle ud på den store sø til på torsdag, hvor der er lovet 0-4 m/s.
Og hvad er dagen så gået med: René har sat nye propper i teakdækket i stedet for slidte gamle, og Gitte har vasket tøj. Og så har vi begge været på besøg til en eftermiddagsøl hos John fra Vordingborg, som er alene af sted på sommertur. Han solgte sit hus og flyttede ned i båden, da hans kone døde for 2 år siden og har masser at fortælle med en fortid som jægersoldat, sømand, smed, tømrer, jæger og et par andre erhverv.
Som særlig service for vores medtrafikanter har vi lige leget Peter Tannev på kajen, da der var mange der gerne ville have en dugfrisk vejrudsigt.

Vejr: Sol - 21 grader - frisk vind
Distance: 1 sømil
Sejlet i alt: 649 sømil på 116 timer.

Og så har vi brugt over et døgn i ventetid - bl.a. ved de 89 sluser vi indtil videre har været igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar