Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 17. august 2009

Blæsten går frisk over Halsefjordens vande

Ja, det blæste en kuling i dag, da vi bevægede os på vej - 1. etape hjemover. Første båd vi mødte var da også en modgående krydsende sejlbåd - kun for stormfok.
Men det gik ganske fint
og helt udramatisk. Vi sejlede jo i "beskyttet farvand", og vores "dramatik-måler" Flimmer, lå fladt på dørken og sov trygt under hele sejladsen. Dog vil vi tillade os - kald os bare luksusdyr - at være meget glade for vores vinduesviskere, når vi sejlede mod vind og sø. Det er sgu dejligt at stå bag vinduer, når man har 15 m/s imod sig.
Vi ligger i Myggenäs på øen Tjörn. Da vi var her sidst var vi ene båd ved broen. Nu er her fyldt op med sejlere der har søgt ly. I morgen går vi ud til en af de 3 øer: Åstol, St. Dyrön eller Nordön. Nævnt i prioriteret rækkefølge. Alt efter hvordan vejret arter sig. Det blæser stadig kuling fra vest. Ellers må vi føje Åstol til listen over de steder, vi vil besøge en anden god gang. For det er i hvert fald ikke sidste gang vi har besøg Bohuslän.
På vej herop sejlede vi forbi Åstol og blev enige om, at der måtte vi bare ind på vej hjem. Den lille ø ligner nærmest et gab, man sejler ind i - set fra oven på et billede fundet på nettet + 1 billede taget i øjenhøjde, da vi sejlede forbi på vej nordpå efter at have besøgt Marstrand.
Men tiden er knap, for vi har sikkert kun onsdag til at nå til Göteborg. For næste kuling skulle allerede komme fra torsdag til lørdag. Vi ønsker os meget en østenvind - gad vide om den nogensinde kommer i sommeren 2009 :-)

Dagens vejr: Skyet - lidt sol og kun en enkelt byge - 17 grader - kuling
Distance: 25 sømil
Sejlet i alt: 972 sømil på 170 timer
Barometer: 1009 millibar

1 kommentar:

  1. Jad sikken da en lortesommer. Nu er den samtidig min "forsømte sommer", hvor jeg bare skal sidde og skrive i stedet for at sejle dejlige ture. Så for mig - og kun mig - er det jo meget godt at jeg ikke skal sidde her indendørs og ærgre mig over ikke at kunne komme ud.
    Men rolig nu. Efter storm kommer stille. Der skal nok komme fine dage i resten af august.

    SvarSlet