Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

søndag den 2. august 2009

Se hvor glade vi er !!!!


Efter en urolig nat med forfærdelige skænderier, gøende hunde og hidsig bilkørsel i sigøjnerlejren, tog vi glade men klatøjede af sted kl. 9 sammen med en svensk båd, vi havde lovet at lede på vej. Ellers ville de ikke sejle på Nordre Älv, som giver rigtig mange sømils genvej i forhold til en tur gennem Göteborg. Det var lidt ligesom "Blind leading the blind" for vi havde jo heller ikke prøvet det før. Men vi tog anvaret på os :-) efter at René først havde målt svenskernes mast for at være sikker på, at der var under 12 meter fra mastetoppen til vandoverfladen. De er så flinke dem fra Roskilde.
Nordre Älv er et meget smukt alternativ til turen gennem Göteborgs industriområder. Vi var lidt spændt på at skulle passere Nordre Älvs Damm med skærmanlægget (en lang plade på tværs for at adskille slatvand og feskvand) og den 5 meter snævre passage for småbåde (se blilledet øverst til højre). Men det gik selvfølgelig godt, så vi var hurtigt og i fin stil ude i skærgården. Og det var der rigtig, rigtig mange andre både der også var.
Solen skinnede, vandet var roligt, vinden var jævn og pludselig var der sæler på skærene. Vi havde en dejlig sejlads til Marstrand, hvor vi spiste lunch (lækker torsk med æggesovs og kartofler) på torvet, var på udstilling hvor vi mødte Ariana Ramhage + hendes akvareller, gik tur i den charmerende by med de smukke huse og tog rundt øen. Dejlig dag ...
Vejr: Sol - 23 grader - jævn vind
Distance: 22 sømil
Sejlet i alt: 780 sømil på 137 timer og 23 min
Position: Nord 57 grader 53''1' - Øst 11 grader 35''2'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar