Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

lørdag den 1. august 2009

Så er der endelig dømt skærgård fra i morgen

Endelig - endelig kommer der svage vinde - endda fra øst. Så det kan ikke være bedre. Vi har aftalt med en svensk båd, at vi følges ad kl. 9 søndag morgen ad Nordre Älv ud i skærgården. Vi glæder os.
Vi er efterhånden også ved at være rimelig trætte af vores naboer her i havnen. Nærmeste nabo på venstre side var Alpha-hannen og hans flok (de forlod havnen her til formiddag). Nærmeste nabo på højre side - ganske vist inde på land - er en sigøjnerfamilie på ca. 15 medlemmer (+ 1 alm. campingvogn + 2 mikro-telte + 2 stk. kæmpe Mercedes + 1 stk. BMW 750). Vi er godt og grundigt trætte af deres temperamentsfulde og højrøstede optræden. De skændes så det brager dagen lang, mens deres gravhunde står og gør. Det meste af dagen hænger hele familien ude på pladsen i uendelige diskussioner og gestikuleringer. Måske bunder uoverensstemmelserne ikke så dybt - ved det ikke - men det er i hvert fald ikke sjovt at overvære. De virker meget ulykkelige.
I dag havde vi desuden besøg af en svensk båtkapell-mager (lignede på en prik en svensk udgave af Patrick Swayze) og hans hustru. De tog mål til en ny kaleche til båden. Den får vi leveret og monteret oppe i skærgården, når den er færdig.
Det var hvad vi havde valgt at bringe fra Kungälv i dag

1 kommentar:

 1. Hej kära vänner!

  Ni har då en väldig otur med både väder och otrevligt folk!! Vi anar hur ni haft det.
  Må det bli bättre då ni kommer ut i skärgården.
  Ni kanske förstår varför vi helst ankrar på redden.Det har varit mycket regn och blåst på västkusten detta år men efter regn kommer det alltid solsken.
  Seglarhälsningar
  Ulla o Ulf

  SvarSlet