Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 18. august 2009

Dejlig dag - nu smiler vi igen

Vi sejlede fra Myggenäs i formiddag i frisk til hård vind fra vest og nordvest med kurs mod Dyrön eller Åstol. Vi lagde os i læ inde under land og havde en pragtfuld sejlads med øen Tjörn til den ene side og skær til den anden. Så vi slap for bølgegang og nøjedes med et par minutters vippetur i Skagerrakbølger, da vi drejede ud mod St. Dyrön.
Vi fik en dejlig plads langskibs i den beskyttede sydhavn, som det kan ses på det første billede. Det fejrede vi med en god frokost med kold Mariestad-øl og kræge kryddersnaps - vi er altså ikke løbet tør for Grafenwalder :-)
Der er lidt tomt i havnene nu og alt andet end ICA er lukket på øen. Hverken galleriet inde i bjerget, kiosken eller kroen har åbent andet end i weekenden, når det er efter uge 33.


Til gengæld er der en 4½ km vandringssti "Dyröleden" der går rundt om hele øen. Den har masser af flotte udkigssteder.En rigtig dejlig naturoplevelse i det fine solskinsvejr.
I morgen skulle det blive stille vejr. Så om formiddagen sejler vi videre til Göteborg, inden der kommer kuling på torsdag, hvor vi gerne skulle have en aftale med vores båtkapell-dame om
montering af den nye bådkaleche.

Så vi må vente med at se Åstol til næste år. Vi nøjedes med at nyde udsigten til den, mens vi gik rundt om Dyrön - billedet til højre

Vejr: Sol - 17 grader - frisk til hård vind
Distance: 12 sømil
Sejlet i alt: 984 sømil på 171 timer og 52 min
Position: 57°55,6 N 11°37,1 E
Barometer: 1022 millibar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar