Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

mandag den 10. august 2009

Der er stadig en alm. 3 ugers ferie tilbage

Kl. 18 i går begyndte det så småt at tordne og regne voldsomt. Da regnen holdt op ved 23-tiden, fik Flimmer sin aftentur, og vi gik til ro i forhåbning om at få en god nats søvn ovenpå den blæsende nat i Gullholmen. Men ak ... aftenens tordenvejr var kun opvarmning til nattens. Hold da kæft hvor det tordnede. Det var helt vildt - både hvad angår intensitet og varighed. Så det blev heller ikke til meget søvn denne nat.
Til gengæld sluttede 4 års jagt på en ny doradeventil til Bodil. Den gamle, som er af plastik og rød indvendig, er ikke for køn. René har ledt alle vegne efter en af messing eller krom, og pludselig var den der: I vinduet i Skärhamns Marina.
Der er lovet en del blæst, så vi forlod skærgården for de næste 3 dage og sejlede nord om øen Tjörn. Det var sjovt at se landskabet langsomt forandre sig, efterhånden som man kom længere ind i landet - gradvis blev vegetationen kraftigere og højere.
Vi bestemte os for at gå ind i Almösund, hvor vi ligger i Myggenäs Bådehavn ved en bro helt for os selv med skoven som nærmeste nabo. Her er 100% læ.
Vi havde fyldt køleskabet godt op, fordi vi regnede med at skulle ligge et sted uden muligheder for indkøb. Men få hundrede meter herfra ligger en kæmpe ICA - og sikke et udvalg: Vi talte 43 forskellige slags feta/salatost og endnu flere slags yoghurt. Føtex kan godt gå hjem og lægge sig.
Så nydeligt ser her ud:På kortet ses øen Tjörn. Skagerrak er ude til venstre. Vi er oppe i højre hjørne, hvor der er et kryds


Vejr: Skyet - 20 grader - frisk vind
Distance: 15 sømil
Sejlet i alt: 894 sømil på 157 timer og 13 min.
Position: 58°04,0 N 11°45,5 E
Barometer: 1018 millibar

2 kommentarer:

  1. Godt fundet - og mon ikke der så skulle være grillstegt kylling i ICA?

    Ellers bliver i altså nødt til at standse ved Donsö på hjemvejen.

    Det morsomme er at jeg faktisk viste Marianne Myggenäs på kortet som en mulighed for jer - men fik aldrig skrevet til jer. Ikke fordi jeg har været der, men der ser hyggeligt ud....

    SvarSlet
  2. Og forresten. Hvis I spadserer en tur over broen til Stenungssund, så kan I jo tænke på de bilister, der en tidlig hverdagsmorgen om vinteren - for en del år siden - kom kørende i deres biler på vej til arbejde. De kørte lige ud i luften - fløj 25 meter ned og ramte isen eller direkte i vandet - for et skib havde ramt en pille og hele broen var styrtet ned. Jeg kan ikke huske hvor mange der døde, men broen bar telefonledningerne til Tjörn, så ingen kunne ringe ud til øen fra landjorden og advare om ulykken. En politimand kørte vistnok hele vejen op og over den næste bro - og så ned og fik spærret vejen mod broen af. Men det var jo før mobiltelefonernes tid. Jeg tror det var i slutningen af 70'erne.

    SvarSlet