Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 11. august 2009

Langt smukkere tur end forventet


Det blæser ved kysten, så vi er trukket ind i landet. I dag tog vi hele vejen øst om øen Orust ind til Uddevalla.
Der er stort set ikke en båd på vandet, når man kommer væk fra skærgården. Så det er en stor omvæltning fra den sidste uges myldretid.
Vi var blevet "advaret" om, at det var en kedelig tur. At der overhovedet ikke var noget at kigge på. Men det passede heldigvis ikke. Til trods for at det regnede det meste af vejen, var det en meget smuk tur gennem et landskab, der blev mere og mere frodigt efterhånden som der blev mere og mere læ for den fremherskende vestenvind, der blæser ude fra Skagerrak.
I Uddevalla fik vi besøg af Per, Anna og Mikael, som vi havde lært at kende i Kungälv. Vi fulgtes med dem ad Nordre Älv til skærgården
René gav Mikael en en guidet tur rundt i alle Bodils gemmer og mekanik, hvilket var meget populært hos den 6 årige knægt.
Det var en hyggelig aften.

Nu må vi se, hvor hurtigt vejret tillader, at vi returnerer til skærgården.
Sidst vi lå i læ (i Kungälv under stormen i sidste uge af juli) var der mange både i skærgården, der måtte have assistance, fordi de kom i vanskeligheder i stormenda de røg på klipperne. Fatter ikke folk går ud, nå der er varslet op til 23 meter pr. eks. og 5 meter høje bølger.
Ang. bølger: Så tror man jo, at en elv altid er forholdsvis rolig, men Anna og Per (på billedet) fortalte om deres tur på Göta Elven fra slusen i Lilla Edet til Kungälv d. 30. juli. Den havde været rigtig styg med 2 meter høje bølger, der havde slået ind over båden.
På en anden sejlbåd havde de kunnet se hele kølen, når den blev løftet op af bølgerne. Tænk at der kan dannes så høje bølger på en elv, når vandet presses op i elven af blæsevejr i Skagerrak

Dagens vejr: Regn - 19 grader - svag vind
Distance: 20 sømil
Sejlet i alt: 914 sømil på 160 timer og 36 min
Barometer: 1014 millibar

1 kommentar:

  1. Kære Gitte og René - utroligt hvad nettet kan bringe. Jeg ledte efter billeder af René, det er jo snart din 44-års fødselsdag... Du er blevet ældre siden sidst vi sås - gråt hår og det hele. Gisp gisp med det kolde vand... Gode billeder og fin tekst, Gitte. Hav en rigtig dejlig tur, og stort til lykke på lørdag ! Mange varme hilsener, Lars :-)

    SvarSlet