Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

tirsdag den 4. august 2009

Mollösund er en hyggelig og smuk by


Hvor heldig kan man være?
Bedst som vi gik lidt rundt på må og få, mødte vi en frisk svensk 15 årig knægt Gustav. Han var ved at lufte sin hund Molly, som er en flat ligesom Flimmer. På opfordring fra Gustav fulgtes vi ad på en længere tur rundt i byen, hvor hundene legede og badede, mens Gustav på bedste guide-facon viste os byen og fortalte om dens smukkeste gamle huse, kirke, mølle, udsigts steder osv. Det var rigtig hyggeligt - dejlig dreng.
Mollösund er virkelig et besøg værd, hvis man skulle komme på disse kanter. Et fiskerleje der stadig er aktivt. Små smalle gader med smukke træhus, der ligger på kryds og tværs mellem hinanden. Visse steder er der "trappe-gader". Og så er der jo den skønneste udsigt over skärgården. Den bliver man vist aldrig træt af.
Hvis man bliver sulten eller tørstig er der både caféer og restauranter. Dagligvarer kunne vi også købe. Og så sælger Larsson friske fisk, når båden kommer i havn.
Eneste minus: Disko på kajen der startede, da vi gik i seng.

Her til morgen gik vi den tur Gustav havde anvist i går: Op til udsigtsposten, hvor fiskerkonen forgæves spejder ud over havet efter sin mand. Det er her oppe fra billedet øverst til venstre er taget.
Her til morgen sejler vi videre nordpå. Vi ved ikke helt, hvor vi ender. Det må dagen vise. Det regner desværre igen, men ikke så meget. Til gengæld er det mildt og vindstille.
Men vi er lidt triste: Har lige fundet ud af at Svend Auken er død

1 kommentar:

 1. Kære Gitte og Rene
  Først et 3 x G = Godt gået Gitte! Du må efterhånden have fået overarme som en sømand. Utroligt hvad du bliver sat til. Du skulle overveje at ligge i telt til næste år. Det er mindre strabadserende.

  Jeg er spændt på at høre, om den norske vejrudsigt er den, som vi anbefalede på nettet?!

  Fortsat god tur nordpå. Vi kan anbefale Atlanterhavsvejen - syd om Oslo, nord for Molde - hvis I skulle have for meget tid, inden I vender skuden hjemad.

  :o))))

  Knus og godnat fra Nivå
  Ole og Lissi

  SvarSlet