Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

onsdag den 19. august 2009

Lidt mere om Dyrön


Dyrön er lidt anderledes end de andre små skærgårdsøer, vi har besøgt. Det er nok fordi den har mange flere fastboende. Her bor 300 mennesker hele året. Så den har ikke det pusse-nusse udseende som fx Gullholmen. Men der er mange fine detaljer rundt omkring.
Der er ingen biler på øen men masser af knallerter med lad. Som det ses på det ene billede har enkelte egen moped-garage.

Vi gik vores aftentur i tusmørke, hvor vi fulgte Dyrön-ledens vestlige del. En dejlig tur op og ned i - hvad der forkom som - en uendelighed. Heldigvis havde vi en guide med en fantastisk næse som aldrig i det svindende lys tog fejl m h t hvor sporet gik: Flimmer. Aftenbilledet af Åstol er taget fra nordsiden af Dyrön.
Der er 2 havne på øen - en i nord og en i syd, som det ca. tager 15 min. at gå imellem, hvis man tager den lige vej hen over øen. Vi lå landskibs i sydhavnen, men det var nok ikke det smarteste at gøre, for vi blev vugget lidt rigeligt. Især når Gunnars bådturer (Dyrön-­Risön-Hättan­-Älgön­-Tjuvkil) og taxa stod ud af og ind af havnen. Fra nordhavnen har Vesttrafik en rute, hvor der ca. 20 gange om dagen sejles: Dyrön-­Åstol­-Tjörnekalv­-Rönnäng. Så man kan komme på udflugt til andre øer, når man ligger på Dyrön. På vores vandretur mødte vi en hollænder som boede på vandrehjem i Rönnäng. Hun havde taget båden til Åstol, hvor hun havde gået en tur på den lille ø, hvorefter hun havde hoppet på den næste "vandbus" til Dyrön. Så trafikken fungerer vældig godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar