Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

onsdag den 19. august 2009

Nu ville vi næsten være nået til Rom

Ja, det svarer den sejlede distance næsten til.
For dagen i dag var dagen, hvor vi rundede de 1000 sømil på denne tur. Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis vi ikke havde ligget stille i så mange dage :-)
Det var også dagen, hvor vi nåede til Göteborg.
Dagen hvor kapell-mutter lavede de sidste tilretninger på vores nye bådkaleche.
Og dagen hvor Gitte for vild på vej fra banken og endte i en forkert havn.
Med andre ord en begivenhedsrig dag.
Vi forlod Dyrön efter hundeluftning og morgenmad i det dejligste solskinsvejr og jævn vind. Vi havde en rigtig fin sejlads, selvom vi må indrømme, at det var lidt trist at være nødt til at sejle lige forbi alle de øer, som vi havde planlagt at besøge - Rörö, Hyppeln og alle de andre - bare fordi vejret ikke kan finde ud af at arte sig. Men pyt ... så har vi dem til gode til næste år, hvor det selvfølgelig bliver en super sommer.
Undervejs mødte vi en gammel 2-master hvor et par friske gaster, blev sendt op i riggen.
Da vi passerede Göteborg var det selvfølgelig igen et virvar af både på kryds og tværs, fragtskibe, skær, sømærker, trafikruter osv i det urolige vand. Tungen lige i munden og øjnene på skarpt udkig over vandet + i søkort og på plotter.
Vi lagde os ind i en af de havne uden for Göteborg, vi havde fået anbefalet af vor sejlerven Stig: Hinsholm, som for øvrigt er gratis i 3 dage. Og det er jo vældig populært efter de dyre skærgårshavne.
Vi har fået en super plads, hvor der både er adgang til el og vand. Området er helt fint med skov og klipper, der støder op til havnen.
Vi fik jo besøg af vores båtkapell-smed og skulle derfor have hævet lidt kontanter. Gitte drog af sted på cykel og spurgte sig for et par gange undervejs: Jo til højre første gang, derefter til venstre et stykke tid, så en rundkørsel osv....
Gitte fandt endelig automaten, fik hævet penge og kløede sig derefter i nakken. Hvor pokker var det lige, hun var kommet fra i den der rundkørsel.
Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde. Vinden kom fra vest, og der ligger havnen. Hvis man nu kører i modvind, rammer man jo kysten, og så kan man finde havnen lidt til højre. Ja ... hun ramte bare den forkerte vig og endte i Fiskebäck fiskerihavn. Forespurgte sig hos de hjælpsomme lokale fiskere: Der var desværre ikke nogle veje på tværs, så der måtte cykles 3 km tilbage igen, før der kunne drejes mod den rigtige havn.
Aftenturen gik til Fiskebäck, for der var selvfølgelig en sti gennem skoven mellem de 2 havne. Her ligger Göteborgs store fiskekuttere side om side. Nye og gamle - mange kolosal store men også små - både rustne og i træ. De fleste uden fiskeredskaber. Gad vide hvorfor de ikke er ude at sejle - måske har det noget med kvoter at gøre.
Og endelig: Båtkapellet får vi leveret i morgen. Det er et rigtig fint stykke arbejde, der er lavet. Hr. Gordon er yderst tilfreds og har fået alle ønsker opfyldt.
Det går forresten ganske godt med det svenske sprog. Efterhånden forstår René stort set alt, hvad der bliver sagt. Nu begynder det til gengæld at knibe med det danske. En dybdemåler er blevet til en vandmåler :-)

Vejr: Sol - 20 grader - jævn vind
Distance: 22 sømil
Sejlet i alt: 1006 sømil på 175 timer og 38 min
Barometer: 1030 millibar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar