Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

fredag den 21. august 2009

I dag er vi blevet tørretumblet i 9 timer

Vi føler i hvert fald, at vi ved alt om, hvordan det føles at opholde sig i en tørretumbler. Vi sejlede nemlig hele dagen i Kattegat i dønningerne fra gårsdagens kuling. De var lidt varierede: Fra ½ til 1½ meter - nogen var lange - dem på 1½ meter var desværre korte - nogle kom forfra, så man hoppede op og ned - andre kom fra siden, så man gyngede fra side til side, selvom storsejlet var rejst for at stabilisere båden. Det værste var, når der kom en blanding af forfra og fra siden. Desværre kom ingen af dem bagfra - bortset fra de få minutter indsejlingen til Falkenberg varede.
Vi sejlede endda temmelig langt fra land for at se, om dønningerne blev lavere. Om de først rejste sig ind mod land ved lavere dybder. Men teorien holdt ikke.
Som det måske skinner igennem: Selvom skribenten udemærket ved, at det er ganske ufarligt, så kan hun ikke fordrage dønninger for at sige det ligeud. Det er ganske enkelt ubehageligt at sejle i. Det synes begge besætningsmedlemmer for øvrigt.
Men sjovt nok: Efterhånden som timerne går, affinder man sig med det. Det er jo ligesom et vilkår, hvis man vil videre.
René syntes desuden, det var meget trættende og udtalte, da vi nåede Falkenberg: "I aften skal jeg ha' 4 glas rødvin, et langt varmt bad og en stærk kop kaffe. Og det første glas rødvin skal jeg drikke i en mundfuld - og det skal være inden maden"
Vi må sige. at vi er meget imponerede af vor kære hund. Selv på et tidspunkt hvor Gitte dårligt kunne ramme glasset med en 1½ liters Colaflaske, og hvor hun efterfølgende troede Cola'en hoppede op af glasset igen, da Bodil ramlede ned efter en 1½ meter dønning, og hvor René udtalte at han næsten ikke kunne drikke af glasset - ja selv på det tidspunkt sov Flimmer trygt på dørken. Er det ikke imponerende? Han fortjente faktisk verdens største kødben.


Nu er vi nået til Falkenberg. Vi har gået en lang tur. Først til stranden med Flimmer, så han kunne bade ( når nu han havde været sådan en dygtig skibshund), derefter på en af de kilometer lange parkstier, ind til Gamla Stan og rundt i byen. Og tog et par hurtige billeder til bloggen undervejs :-)
Vi regner med at tage videre i morgen eftermiddag. Der skulle komme et snert af en østenvind mandag eller tirsdag. Til den tid
skulle vi gerne være nede ved Kullen. Vi vil så forfærdelig gerne gøre brug af en evt. østenvind til at komme hjem i fjorden.Vejr: Skyet med regn og en lille smule sol - 17 grader - svag til jævn vind
Distance: 57 sømil
Sejlet i alt: 1063 sømil på 184 timer og 44 min.
Position: 56°53,6 N 12°29,5 E
Barometer: 1022 millibar


PS: Det øverste billede er taget kort tid efter, vi stod ud af havnen i morges - i beskyttet farvand og stadig ganske kække :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar