Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

lørdag den 8. august 2009

Med udsigt til E6

I dag forlod vi smukke Grundsund ved 11-tiden efter at have gået en dejlig lang tur rundt i byen og op på et fantastisk udsigtspunkt. Vi skulle nemlig ikke så langt i dag, så vi havde ikke travlt. Vi skulle blot 3 sømil ad E6 - som de lokale kalder den travle skærgårdsrute. Men selvom turen var kort (ca. ½ time) nåede vi at få dette smukke syn af en 8 meter - billedet ovenover til højre - E6 til venstre.
Målet for dagens sejlads var Gullholmen, som er bil og cykelfrit område, der støder op til naturreservatet Hermansø. Så smukt ser det ud når man nærmer sig Gullholmen:
Vi fik en perfekt plads i havnen med stævnen op mod molen, hvor E6 passerer forbi, så der var nok at kigge på.
Igen en fantastisk smuk by, hvor helhedsindtrykket ikke ligefrem bliver dårligere af, at gaderne er smalle som stier (her kan ikke køre biler) og nogle steder er erstattet af trapper. Her er helt ubeskriveligt, så vi lader bare billederne tale for sig selv. Der er så mange smukke steder, så vi allerede har taget mellem 75
og 100 billeder.

Desværre er steder som dette fuldstændige døde om vinteren. Her er under 100 fastboende, så den lokale ICA her lukket om vinteren.
Så stedet er ved at udvikle sig til et sommer sted for rige byboere fra Göteborg og Stockholm.
Det er lidt mærkeligt at gå rundt her, hvor husene ligger så tæt og der hverken er hække eller plankeværk. Man må gå overalt, men det er lidt svært at få sig selv til. Man er jo gæst.


Igen i dag var der sol fra morgen til aften med svage vinde med en temperatur på ca. 25 grader. Så vores slagsang er p.t. Tomas Ledins "Sommaren är kort". Hvis den skulle være ukendt kan der lyttes til den på You Tube:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar