Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

onsdag den 5. august 2009

Sol, sten, strand og vand ... en kvinde og en mand, synger René

Inspireret af det syn der mødte os på de mange skær. For nu er det sommer igen. Og skærgården er som forandret fra gårsdagens regnvejr. Gad vide om der var nogle svenskere på arbejdet i dag eller om de alle havde befolket skærene. Der var i hvert fald et broget folkeliv: Nogle lå for sig selv og læste, andre klumpede sig sammen i kolonier med badedyr, parasoller, stole osv.
Dagens sejlads var ganske kort men meget, meget smuk - ind og ud mellem skær. Ikke noget med at tage den korteste vej. Her er simpelthen fantastisk. Det er bestemt ikke sidste gang, vi er i Bohuslän.
Knap 3 af de 8 sømil sejlede vi gennem den smalle Sotekanal, hvor skilte pålægger sejlerne at tage sejlene ned. De 2 billeder nedenfor er kanalen
Vi endte i Bovallstrand, som bliver det nordligste sted, vi kommer på Vestkysten.
I eftermiddags gik vi en lang tur i skoven, og det var lige noget Flimmer kunne bruge. Her behøver man ikke være bange for at fare vild, da der er tydeligt afmærkede ruter: Rød, grøn, gul, orange og sort. For de hardcore er der Soteleden på 7 mil (og det er ikke sømil ... det er de laaange mil) , som fører en rundt på Sotenäs. Men så er der også overnatningssteder undervejs

Vej: Sol - 20 grader - jævn vind
Distance: 8 sømil
Sejlet i alt: 828 sømil på 145 timer og 43 min.
Position: Nord 58 grader 28''6' - Øst 11 grader 19''2'

1 kommentar:

  1. Hvor ser der dejligt ud. Man fornemmer den gode stemning ombord på Bodil - hvadenten det skyldes vejret, naturen, svenskerne eller snapsene. Til lykke med det gode vejr!

    SvarSlet