Logbog for René og Gittes orlov til Dalslands Kanal, Göta Kanal, Vänern, Vättern og Bohuslän Skärgård i sommeren 2009

søndag den 23. august 2009

We're back ! ! !

Her til aften anløb vi igen en dansk havn.
Det var sådan set ikke meningen, men vejrprognoser med vindstyrke og bølgehøjde ville det således.
Da vi skulle planlægge dagens sejlads fra Falkenberg, gav det ligesom sig selv: Der var 1½ meter høje bølger direkte fra vest, og de er jo ikke særlig sjove at få direkte ind fra siden. Det er straks mere spiseligt at få dem ind skråt forfra ... og det var sjovt nok kurs 200 direkte over Kattegat med kurs mod Hundested. Så op med storsejlet og gang i motoren. Og så var det bare derudad. De første 3 timer var nu ikke noget der tilnærmelsesvis mindede om lystsejlads. Men efterhånden fladede bølger og dønninger ud, og vinden blev svag. Og de sidste 35 sømil var helt fantastiske. Vi prøvede næsten alle vin
dretninger: Vinden startede i vest, drejede mod syd og endte i øst.
Efter 9½ times sejlads gik vi ind i Hundested Havn. Dejligt fordi vi havde haft en rigtig god sejlads og var nået hjem uden problemer og på billedet ses det, at Hundested på afstand NÆSTEN minder om en skærgårdshavn. Men alligevel med en underlig fornemmelse over at være hjemme efter 3 måneder.
Helt hjemme er vi jo alligevel ikke. For vi snupper en uges ferie i Hundested, Rørvig og Nykøbing Sjælland og vender først hjem til Roskilde på søndag.
Søndag eftermiddag - den 30. august - er der udskænkning af restoplaget af vore ferieøl på havnen i Roskilde.
Vi har simpelthen ikke kunnet nå at drikke alt det medbragte øl.
Håber at se mange af vore læsere og andre der måtte være interesserede i at hilse på. Vi er godt klar over at de trofaste læsere fra Singapore, Uddevalla, Stockholm og Middelfart nok ikke lige kommer forbi, selvom det ville være hyggeligt. Men håber at der er nogen der vil dukke op.
Nøjagtigt tidspunkt for hjemkomstøl bringer vi senest onsdag her på bloggen.

Vejr: Sol - 22 grader - skiftende vind
Distance: 61 sømil
Sejlet i alt: 1124 sømil på 194 timer og 9 min.

6 kommentarer:

 1. Welcome home!
  Man fornemmer jeres vemod over at turen lakker mod enden. Og det er fuldt forståeligt - det har været en fantastisk tur.
  Vikingerne, der tager afsted fra Roars Kilde for at besøge frænderne i Svealand. Det er lige til en bog.
  Vi ville gerne have modtaget jer i Rørvig, mens I aklimatiserer jer og kommer jer over jeres jetlag fra den lange rejse over Kattegat.

  SvarSlet
 2. Velkommen tilbage til danmark - hvis det ellers passer ind i mine planer så vil jeg med glæde møde op på havnen i Roskilde og hilse jer velkommen. Håber I nyder det sidste af jeres ferie. Knus Jane

  SvarSlet
 3. Hej med jer og velkommen hjem. Vi kender ikke hinanden, men jeg har fulgt med i jeres fantastiske rejse her på nettet. Må indrømme at i er nogle fænomenale skribenter og fotografer. Glæder mig til jeres turne rundt i de danske sejlklubber her til vinter, hvor i vil fortælle om jeres rejse :-)Per

  SvarSlet
 4. Til Per, som vi ikke kender: Tak for de smukke ord. Det er lidt sjovt, når man får kommentarer fra folk man ikke kender.
  Det har i hvert fald været sjovt at skrive. Og det hjælper utroligt på ens hukommelse - gør det meget nemmere at holde oplevelser og steder ud fra hinanden. Gør det også nemmere at holde kontakt med familie og venner. Så det kan varmt anbefales. Og så er det endda så nemt.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for en vidunderlig oplevelse ved at følge Jer på turen.Jeg er en 74-årig halvsvensker,der altid har ønsket mig en tur på Gøtakanalen.Sådan ville livet ikke, men den 19/8 så jeg en udsendelse på svensk tv fra l95o-erne, med en cykeltur ad Dalslandskanalen. Havde aldrig hørt om denne kanal, så jeg måtte vide mere, og kom derved ind på Jeres blog. Billederne og jeres fortælling om turen, kunne jeg så læse i næsten eet stræk. ----------------------------Det har været een stor oplevelse
  De bedste ønsker for Jer alle fremover. Jytte Møller

  SvarSlet
 6. Kære Jytte
  Nu ved jeg jo desværre ikke om du læser dette svar, og der er ikke adgang til din mail-adresse via Google. Men jeg vil bare lige sige, at vi blev utrolig glade for at læse, at du har haft glæde af vores blog. Synd du ikke har fået sejlet på Göta Kanalen, når det nu har været så stort et ønske - fx kanalbåden Juno kan man jo tage på krydstogter med.
  Mange hilsner
  René og Gitte

  SvarSlet